Jobben min

Mange av dere sender meg mail, legger igjen kommentarer osv på om jeg kan skrive litt om yrket mitt. Og fortelle om hvordan arbeidsdagene er, lønnen, miljøet osv. Så jeg skal skrive et lite innlegg om dette nå, så håper jeg at det kan være til hjelp. Men jeg ønsker ikke å utdype altfor mye her på bloggen, og det håper jeg dere forstår:-)

Jeg jobber som flyvertinne i et selskap som vokser fort, og dette er seriøst verdens beste jobb!!
For meg!!
Jeg "fant meg selv" da jeg begynte som flyvertinne i Sterling Airlines i mars 2004. Og jeg elsket det fra første stund!
Hva jeg elsker: FRIHETEN denne jobben gir meg:-)
Uansett vær, så ser jeg solen hver eneste dag på jobb. Det er så deilig. Det gjør virkelig noe med både formen og humøret:)
Jeg elsker å reise, se nye steder, passasjerene som er glade og opprømte fordi de skal ut å oppleve verden, de gode og utadvendte kollegaene mine og selvsagt følelsen av å være i en flymaskin. Digger take off!!! Det kiler litt i magen, også skinner solen. Alle de nydelige sol oppgangene jeg har sett tidlig, tidlig på morgenen hvor himmelen er rød, lilla, blå osv... Vakkert!!
Vi har et meget godt miljø på jobb, og alle er blide og sprudlende mennesker.
Arbeidsdagene kan variere mye. Noen dager reiser vi tur/retur Alicante, Malaga osv... Andre dager flyr vi Oslo/Stavanger flere ganger osv osv.. Ingen dager er like, og det gir meg variasjon:)
Mange tror at det å være flyvertinne handler om å servere passasjerer kaffe og te, men det er langt fra virkeligheten! Vi er ombord pga sikkerheten. Vi er opplærte til å kunne evakuere på kort tid om noe skulle inntreffe, vi har kurs i brann simulering og vet hva og hvordan vi skal kunne gjøre ting. Og vi blir kurset i førstehjelp. Så passasjerene er i de tryggeste hender om noe skulle skje ved en flyvning. Og det er grunnen til at vi er ombord:-)
Serveringen er en ekstra service til passasjerene, for det er alltid koselig å kunne kose seg med noe godt når man allikevel sitter ned;)
Lønnen vil jeg ikke skrive noe om, men jeg er fornøyd;-)

Vi har mye stopp, dvs overnattinger. Og det syns jeg er helt topp. Da flyr vi noen turer, og ender f.eks opp i Tromsø.. Da har vi gjerne noen timer der også skal vi ut å fly igjen dagen etter. Og det er jo helt gull å få sett mange vakre plasser, og samtidig få betalt for det:-)
Jeg som to-barns mamma syns dette passer perfekt! Jeg reiser på jobb, er borte 4-5 dager. Så har jeg en del dager fri... Så jeg har mye mer tid til barna når jeg har fri, og det er deilig. Jeg må jo være borte fra dem noen få dager i strekk hver mnd, men tar det jo igjen med all fritiden jeg får med de når jeg har fri. Og for min del er dette perfekt, for jeg har to barn som ikke er spesielt gode på å sove natten gjennom. Og som et resultat av dette har jeg nesten aldri sovet en hel natt siden Oscar kom til verden i 2007. Så jeg elsker å sove på hotell i anledning jobb for da har jeg muligheten til å sove uavbrutt en hel natt!
Jeg sover aldri uavbrutt en hel natt selv om jeg er på hotell, da desverre kroppen min er vant til å bli vekt alt fra 3-8 ganger pr.natt... Men uansett er det digg å ha litt "fri-netter".

Det var littegrann info om livet som flyvertinne, og det går fint an å kombinere dette yrket med barn. Men det kreves planlegging, og en god ektemann samt en au pair i vårt tilfelle;) Mannen min jobber også skift, så det krasjer noenganger. Så da er det gull verdt med en ekstra voksen som kan steppe inn å ta hånd om barna:-)

Søte kommentarer fra dere:

Jeg kikket rundt om i går etter ledige stillinger i Norwegian, men tror du kanskje at du kunne "tipset" meg om noe skulle dukke opp? Hadde i allefall satt stor pris på det! Som takk skal du få en strikketpute av meg hvis du "fikser" noe! ;) Mange klemmer "modellkollegaen" din! ;)

PS: Koselig å se deg på lørdag forresten! :)

Skriv en ny kommentar
Gro Anita

35, Nøtterøy

Jeg er verdens heldigste! Giftet meg 11.11.11 i Dubai med MANNEN I MITT LIV, har to flotte barn: Oscar 07 og Hermine Victoria 10, og vi bor i drømmehuset vårt. Jeg elsker jobben min som flyvertinne, elsker mine venninner, elsker interiør og shopping og ferier og kafeturer og middager. Denne bloggen kommer nok til å handle en del om familielivet, "THE WEDDING" og meg generelt... Er verdens lykkeligste:-) For spørsmål: groanita77@hotmail.com

Designet fungerer best i google crome,
firefox og opera. - Sumodesign
hits