GRAVID, men ELSKER sushi!!!!!

Jeg er jo gravid, og min absolutte yndlingsmat er
SUSHI!!!! Ingen over, ingen ved siden.....
MEN: Alle sier: "Nei, det kan du ikke spise jenta mi.
Det er farlig, du skal ikke spise rå fisk osv osv..."
Men jeg søkte litt på google, og fant denne artikkelen:

http://www.side2.no/helse/article2703727.eceSå nå lurer jeg på om jeg kan gå ut å ta meg en lunsj med min favorittmat...
Har noen av dere erfaringer med sushi og graviditet???
Forrige gang jeg var gravid holdt jeg meg helt unna sushi, siden alle sa at
jeg ikke kunne spise det. Men når jeg hadde født og snakket med legen min
om savnet etter sushi sa hun at, pytt. Det er bare tull. Spis sushi, men hold
deg unna tunfisken....
Hva syns dere? Hadde dere turt???
Jeg har jo mistet noenganger, så jeg er jo livredd for å gjøre noe som helst
"galt".... Men jeg elsker sushi, og skjønner ikke hvordan jeg skal klare meg til
august uten........
H J E L P . . .

Søte kommentarer fra dere:

Tante Jul

12.01.2010 kl.12:22

Jeg har spist masse sushi mens jeg har vært gravid. Jordmoren min (to stykker, faktisk) sa det bare er tull at en ikke kan spise det. Hvis du vil være forsiktig kan du jo unngå smørfisk og tunfisk. Husker ikke hva det var med smørfisken, men tunfisk er en av fiskene på "store fisker"-listen over mat som bør unngås.

Spis og kos deg!

monicas blogg ;O)

12.01.2010 kl.12:25

Spis og kos deg.Fisk er jo sundt for pokker ;)

Anette

12.01.2010 kl.14:41

Hei Gro! Da gjettet jeg altså riktig. . . hehe:-) Veldig glad på dine vegne. Har en liten prinsesse på 3 år og er veldig klar for nr. 2:-)) Spis så mye sushi du kan. Jeg elsker sushi og spiste det i allefall 2 ganger i uken da jeg var gravid. Ikke noe problem i følge legen min på Ullevål. Det eneste du ikke kan spise er tunsfisk. Ååh. . nå fikk jeg lyst på sushi:-)

Så bare kos deg med sushi:-)

TrinePernille

12.01.2010 kl.15:56

Spis sushi og kos deg du! Jeg synes det blir litt hysteri rundt alt man skal ha i seg og ikke når man er gravid. Jeg tror ikke en sushilunsj i ny og ne er noe skadelig! Fisk er jo sunt :)

Linn

12.01.2010 kl.16:41

Kjøp sushi fra steder du "vet", eller i hvertfall vet så mye du kan om hvordan de behandler fisken, så skal det ikke vært farlig. Den bør være fryst og nylig tint! Er salmonella som er den største faren hvis de ikke behandler fisken riktig, det kan få ufine følger for barnet ditt og deg. Store fisk er det greit å holde seg unna pga opphopning av tungmetaller, kvikksølv osv som påvirker foster i negativ grad, så er kanskje lurt å holde seg unna tunfisk!

Lykke til med graviditeten, liker bloggen din :)

Grommis

12.01.2010 kl.17:06

Jordmoren min sier også at sushi er trygt, bortsett fra tunfisken. Mene det også står i det heftet om

mat fra helsedirektoratet! Jeg har spist som gravid og har planer om å spise igjen:)

Dina

13.01.2010 kl.01:15

Gratulerer saa mye med graviditeten:)

Jeg tror ogsaa at du kan spise sushi helt trygt, men jeg ville ha valgt restauranten med omhu. Ikke spis paa shabby steder! Viktig at restauranten foelger lover og retningslinjer fra Mattilsynet, at de vet hva de driver med og har god hygiene.Ville gaatt paa Alex eller Noodee. Alex er min favoritt ;)

All sushi i Norge skal vaere fryst paa forhaand, det er paabudt. Det er for aa ta livet av parasitter. Listeria-, yersinia- og botulisme-bakteriene blir vanligvis borte ved varmebehandling, men man er avhengig av veldig god mathygiene ved ikke-varmebehandlet mat slik som raa fisk for ikke aa bli syk. Bendelorm, toxoplasma og trikiner er helsefarlige parasitter og er grunnen til at gravide ikke maa spise raatt kjoett. Det maa vaere helt gjennomstekt.

Og vaer forsiktig med kjoett fra utlandet.

Tror man med noe forsiktighet kan spise (nesten) hva man vil naar man er gravid:)

Og til tante Jul over her: Ingen skal spise raa smoerfisk! Den er giftig i raa tilstand og man kan bli veldig syk av aa spise det. Men den er utbredt paa mange sushi restauranter og der vil kokken selvfoelgelig si at du trygt kan spise det, men det kan du IKKE:) Synd, for den smaker veldig godt...

Bon apetite;)

Madeleine Lundberg

13.01.2010 kl.12:31

ER DU GRAVID IGJEN!!! GrAtUlErErrrrr :) Så koselig! Håper du har det bare bra! Spis sushi og kos deg, det gjorde jeg og mine unger er kliiiiin gærne :) Hehe!

Stor klem fra Madde

Anette

13.01.2010 kl.12:59

Dina: Det er helt trygt å spise visse deler av smørfisken - som de bruker til sushi. Enkelte deler av fisken er veldig giftig!

Elisabeth ♥

13.01.2010 kl.17:25

Hei!

Jeg tror jeg hadde holdt meg til restaurant jeg hadde spist på mange ganger., så du vet at maten er frisk! Og selvfølgelig holdt meg unna tunfisken. Det er jo ikke så strengt lenger med denne maten...

Lena

14.01.2010 kl.13:00

Gratulerer til dere:) så kos at du er gravid og lykkelig i gjenn...er innom bloggen din i blandt å har sett at du har slitt litt...føler med deg og kan godt forestille meg åssen det har vært for å si det sånn!

Lillesøster er oxo gravid men hun har termin i april/mai:) hun er veeeeldig nøye med hva hun spiser oig hun spiser shushi..så da er jeg ganske sikker på alle inleggene over meg her..bare ikke tunfisk pga kvikksølv å sånn...jeg var helt hysterisk på maten når jeg gikk med Eskil...men av samme grunn som du kansje er "litt ekstra" bekymret nå liksom..man vil jo den lille bare godt og at den skal vokse og trives der inne:)

Håper jeg klarer å være litt mer avslappet nestegang...for det blir nok en til..om en stund.. skal til koh koh island på bryllupsreise så da får vi se etter det;)hehe...

Håper du koser deg masse med svangerskapet og sender masse lys og varme til deg og den lille:)

Klem Lena

Gro Anita

16.01.2010 kl.12:01

Jeg har spsit sushi flere ganger allerede etter ette innlegget... Stoler på at dere vet hva dere skriver om, så jeg er supergald om dagen... Kan spise min favorittmat uten å være redd:-) Jippi!!!!

Utrolig snilt av dere å legge igjen slike kommentarer og fortelle mye nyttig. TAKK!!!!!

Heidi

27.03.2012 kl.21:27

Sushi er helt ok!

http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/ikke_grunn_til_aa_advare_gravide_mot_sushi

Generelt er det utrolig mye tull og synsing i sånne kommentarfelt, sjekk hva myndighetene anbefaler og hold deg til det! :) LYkke til!

Skriv en ny kommentar
Gro Anita

35, Nøtterøy

Jeg er verdens heldigste! Giftet meg 11.11.11 i Dubai med MANNEN I MITT LIV, har to flotte barn: Oscar 07 og Hermine Victoria 10, og vi bor i drømmehuset vårt. Jeg elsker jobben min som flyvertinne, elsker mine venninner, elsker interiør og shopping og ferier og kafeturer og middager. Denne bloggen kommer nok til å handle en del om familielivet, "THE WEDDING" og meg generelt... Er verdens lykkeligste:-) For spørsmål: groanita77@hotmail.com

Designet fungerer best i google crome,
firefox og opera. - Sumodesign
hits