Det hjelper å bry seg:

Kom over den historien her og vil dele den med dere....den viser virkelig hvor viktig det er å våge og bry seg...


En dag, når jeg var ny på ungdomsskolen, så jeg en gutt fra min klasse som var på vei hjem fra skolen. Han het Jonas. Det så ut som han bar alle bøkene sine. Jeg tenkte for meg selv, hvorfor vil noen ta alle bøkene med seg hjem på en fredag? Han må virkelig være en nerd.

Jeg hadde planlagt en ganske fin helg (fest og spille fotballkamp med vennene mine i morgen ettermiddag), så jeg ristet på hue og gikk videre. Når jeg gikk der, så jeg en gjeng med gutter, som kom løpende mot ham. De løp på ham, slo alle bøkene ut av hendene hans, og sparket beina vekk under ham så han landet rett i søla. Brillene hans for av ham og jeg så de landet ca ett par meter i fra ham. Han så opp og jeg så en forferdelig tristhet i øynene hans. Jeg følte virkelig synd på ham, så jeg løp bort til ham. Mens han krøp rundt for å finne brillene sine, så jeg tårer i øynene hans. Når jeg gav brillene til ham, sa jeg; De der typene der er noen tullinger. De skulle hatt juling! Han så på meg og sa; Hei, takk! Det var et stort smil i ansiktet hans. Jeg hjalp ham med å plukke opp bøkene hans, og spurte ham hvor han bodde. Det viste seg at han bodde jo i nærheten av meg så jeg spurte ham hvorfor jeg ikke hadde sett ham før. Han fortalte at han hadde gått på en privatskole frem til nå. Jeg ville aldri hengt sammen med noen fra en privatskole før. Vi pratet hele veien hjem, og jeg bar bøkene hans. Han viste seg faktisk å være en ganske kul type. Jeg spurte ham om han ville være med å spille fotball på lørdag med meg og vennene mine. Han sa ja. Vi holdt sammen hele helgen, og jo mer jeg ble kjent med ham, jo mer likte jeg ham. Vennene mine synes det samme.

Mandag morgen kom, og der var Jonas igjen med sin svære stabel med bøker. Jeg stoppet ham og sa, for en type du er, du kommer til å bygge noen svære muskler med den svære stabelen med bøker med deg hver dag! Han bare lo, og gav meg halvparten av bøkene.

I løpet av de neste 3 årene ble Jonas og jeg bestevenner. Når vi var i avgangsklassen, og drev å funderte på videregående, bestemte Jonas seg for å gå allmennfag, mens jeg tenkte på handelsgym. Jeg visste at vi alltid ville være venner, og avstandene imellom oss ville aldri bli et problem. Han ville bli lege, og jeg tenkte på bedriftsøkonomi og å satse på fotballen.
Jonas var den som utmerket seg i vår klasse. Jeg ertet ham stadig vekk om at han var en nerd.
Han var nødt til å forberede en tale for avslutningen på skolen. Jeg var så glad det ikke var meg som måtte gå opp på podiet å tale. På avslutningsdagen, så jeg Jonas, han så flott ut. Han var en av de gutta som virkelig fant seg selv i løpet av ungdomsskolen. Han var gjennomført og så faktisk stilig ut med briller. Han hadde med flere jenter å gjøre enn meg, og jentene elsket ham. Uh! Noen ganger var jeg virkelig sjalu. I dag var en av de dagene. Jeg kunne se at han var nervøs i forbindelse med talen han skulle holde. Så jeg gav han et klapp på skulderen og sa; hallo tøffing, dette blir kjempebra! Han så på meg med en av disse blikkene (et virkelig takknemlig et), og smilte. Takk! sa han.

Når han begynte talen, renset han stemmen, og begynte:

"Avslutningsdagen er en dag som er til å takke dem som har hjulpet deg gjennom disse tøffe årene. Dine foreldre, dine lærere, dine slektninger, kanskje en trener, men aller mest....dine venner. Jeg er her for å fortelle at det å være en venn for noen, er den største gave du kan gi dem. Jeg skal fortelle dere en historie". Jeg så da på min venn med vantro når han stod der å fortelle historien om den første dagen vi møttes. Han hadde planlagt å ta livet av seg selv den helgen. Han foralte om hvordan han hadde ryddet ut av skapet sitt på skolen, så moren skulle slippe å gjøre det etterpå, og at han bar bøkene hjem. Han så direkte på meg, og gav meg et lite smil. "Heldigvis, og i takknemlighet ble jeg reddet. Min venn reddet meg fra å gjøre det mest ufattelige". Jeg hørte et gisp ut blant mengden av folk, når den stilige, populære gutten fortalte om sitt svakeste øyeblikk. Jeg så hans far og mor så på meg med det samme takknemlige smil.

Ikke før i dette øyeblikk skjønte jeg dybden av dette. Aldri undervurder kraften i dine handlinger. Med en liten gest kan du forandre en annens liv. Til det bedre, eller verre. Vi er alle gitt å kunne påvirke hverandre på en eller annen måte.Se etter det gode hos andre! Du har nå to muligheter;

1) Fortell denne historien videre til andre,

eller 2) Glem det, og oppfør deg som om det ikke rørte ved dine følelser. Som du kan se tok jeg valg nr 1.

Husk alltid;
VENNER ER ENGLER SOM REISER OSS OPP PÅ BEINA NÅR VÅRE VINGER HAR PROBLEMER MED Å HUSKE HVORDAN DE SKAL FLY !Denne historien fant jeg på bloggen til Stine, og jeg følte så for å
kopiere den...
Jeg opplevde noe lignende da jeg gikk på videregående...
Jeg gikk i klasse med en gutt på ungdomsskolen som alltid
ble mobbet:-( Jeg var den eneste som stod bak han og backet han
opp... (JEG HATER MOBBING, OG HAR ALLTID GJORT DET!!!!!)
En dag da vi gikk på videregående kom han bort til meg og fortalte
meg at han skulle ta livet sitt den dagen etter skolen... Jeg tok meg
selvfølgelig av han og snakket med han i flere timer...
Til slutt lovet han meg å ikke gjøre det, og han holdt løftet sitt.......
Det jeg vil frem til ved å fortelle dette er at:
DET HJELPER Å BRY SEG!!!!!
Det er så viktig å gi noen ditt smil hver dag, send en sms, ta en telefon,
send en bukett blomster til noen du vet har det tøft, send et kort eller
bare vis at du er der... Det er så viktig!!!!!!!!!!!!

Søte kommentarer fra dere:

VampBea

20.05.2009 kl.03:40

Det skal ofte ikke så mye til.. bare det å snakke til noen og gi et smil kan for mange være nok :) Man bør bry seg og være medmenneskelig, man ønsker det selv når man er nede eller ikke har det bra. Verdien av de små ting man gjør for andre kan ikke veies, for de kan bety mye mer enn man selv er klar over. Du er virkelig en god jente Gro Anita, jeg håper virkelig du er klar over hvor godt menneske du er.. og hvor mye glede du sprer rundt deg bare ved å være deg selv :)

carine

22.05.2009 kl.10:45

Åh, den historien fikk jeg på mail. Veldig fin og tankevekkende..Hater også all form for mobbing.Ha en fin dag;)..

Skriv en ny kommentar
Gro Anita

35, Nøtterøy

Jeg er verdens heldigste! Giftet meg 11.11.11 i Dubai med MANNEN I MITT LIV, har to flotte barn: Oscar 07 og Hermine Victoria 10, og vi bor i drømmehuset vårt. Jeg elsker jobben min som flyvertinne, elsker mine venninner, elsker interiør og shopping og ferier og kafeturer og middager. Denne bloggen kommer nok til å handle en del om familielivet, "THE WEDDING" og meg generelt... Er verdens lykkeligste:-) For spørsmål: groanita77@hotmail.com

Designet fungerer best i google crome,
firefox og opera. - Sumodesign
hits